Jan van Tongeren

Stilleven met witte vaas


Stilleven met witte vaas

Interieur met kachel


Interieur met kachel

Stilleven met rieten stoel


Stilleven met rieten stoel

Stilleven met rode bus


Stilleven met rode bus

Stilleven met blauwtinten


Stilleven met blauwtinten

Jan van Tongeren de beroemde Nederlandse kunstschilder

Jan van Tongeren is een bekende Nederlandse kunstschilder die zijn stempel heeft gedrukt op de Nederlandse kunstgeschiedenis. Geboren in 1897, begon hij al op jonge leeftijd met schilderen en volgde hij later een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor tekenonderwijs in Amsterdam. Jan van Tongeren is een echte 20e-eeuwse realist, die neigde naar het magisch realisme

Het leven van Jan van Tongeren

Na zijn studie aan de Rijksnormaalschool voor tekenonderwijs in Amsterdam richtte hij zich voornamelijk op het schilderen van stillevens, waarbij hij vooral gebruik maakte van olieverf. Naast zijn werk als kunstenaar was hij ook docent in tekenen en schilderen. Jan van Tongeren overleed in 1991 op 94-jarige leeftijd, maar zijn werk blijft een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Belangrijke werken van Jan van Tongeren

Jan van Tongeren heeft tijdens zijn leven een groot aantal werken geproduceerd die vandaag de dag nog steeds bewonderd worden. Van Tongeren had een scherp oog voor detail en besteedde veel aandacht aan het gebruik van licht en kleur in zijn werken. Hij maakte gebruik van een realistische benadering die zijn werken een gevoel van authenticiteit gaf. Naast landschappen schilderde hij vooral stillevens. Als je goed naar de werken van Jan van Tongeren kijkt valt direct de precieze weergave op. Zijn verstilde werken roepen sfeer van bezinning op. Compositie, dieptewerking, vlakverdeling en kleur zijn kenmerkend voor zijn oeuvre. Ook de achtergrond was voor Tongeren altijd heel belangrijk en was vaak opgebouwd uit diverse vlakken. 

Jan van Tongeren en zijn nalatenschap

Jan van Tongeren heeft vooral postuum waardering en erkenning gekregen. Zijn werken hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse schilderkunst en zijn stijl heeft invloed gehad op vele kunstenaars na hem. Zijn werk is bewaard gebleven en wordt tentoongesteld in verschillende musea in Nederland en daarbuiten, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam.. Zijn werk blijft tot op de dag van vandaag bewonderd en geëerd als een belangrijk onderdeel van de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Jan van Tongeren te koop

Als u geïnteresseerd bent in het werk van Jan van Tongeren, dan heeft u nu de mogelijkheid om een stuk van zijn prachtige oeuvre in huis te halen. Westeneng Fine Art biedt namelijk verschillende kunstwerken van Jan van Tongeren te koop aan, die zowel zijn kenmerkende landschappen als zijn portretten en stillevens omvatten. Of u nu een verzamelaar bent van Nederlandse kunst of gewoon op zoek bent naar een uniek kunstwerk voor aan uw muur, bij Westeneng Fine Art bent u aan het juiste adres. Neem gerust contact op voor meer informatie over de beschikbare werken. 

Ook bent u van harte welkom op maandag t/m zaterdag en kunt u een afspraak maken om ons te bezoeken. We kunnen u dan alle aandacht geven en adviseren over dat prachtige schilderij dat u graag aan uw eigen collectie wilt toevoegen. Persoonlijke aandacht, service en vertrouwen zijn de kenmerken van onze kunsthandel en wij nodigen u van harte uit om dit te ervaren; graag ontmoeten wij u.