Henk Helmantel

Rode ton


Rode ton

Stilleven met schilders-attributen


Stilleven met schilders-attributen

Stilleven met citroenen


Stilleven met citroenen

De mooiste schilderijen van Henk Helmantel te koop

Bent u opzoek naar een schilderij van Henk Helmantel? Bij ons kunt u verschillende schilderijen van Henk Helmantel kopen. Onze collectie bestaat altijd uit meerdere werken van Helmantel en zijn te bekijken via de website of te bezichtigen op locatie.

Henk Helmantel, schilder van licht en stilte

Kunstschilder Henk Helmantel werd geboren in 1945 in Westeremden, ten noordoosten van Groningen. Nog steeds leeft en werkt hij daar, trouw aan zijn geboortegrond met zijn vrouw Babs. Helmantel werd bekend om zijn schilderijen van stillevens en kerkinterieurs, geïnspireerd door de prachtige omgeving waar hij woont. Helmantel is een hedendaagse realist, en zijn oog voor licht, kleur en detail maken zijn schilderijen een lust voor het oog.  

De techniek van Henk Helmantel

Compositie en dieptewerking zijn voor de schilderijen van Henk Helmantel essentieel. Hij ziet schoonheid in het doorleefde, niet het perfecte. Zijn stillevens bestaan vaak uit de meest alledaagse voorwerpen, maar zorgvuldig gerangschikt tot de compositie perfect in balans is. Pas dan kan de uitwerking beginnen. Ook zijn kerkinterieurs beginnen bij een tekening waar alle punten over kleur, licht en schaduw uitgebreid zijn beschreven. Ondanks zijn realistische en verfijnde stijl gebruikte Helmantel vaak grove kwasten waarmee hij met de lichtinval speelde.


Een schilderij van Henk Helmantel bij u aan de muur

Bent u op zoek naar een prachtig kunststuk voor in uw woning? Er gaat niets boven een echt schilderij om het interieur compleet te maken. Een origineel schilderij van Henk Helmantel kan het pronkstuk van uw kamer zijn. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd in verschillende musea in het binnen- en buitenland, maar kan ook helemaal van u zijn. Wij hebben altijd meerdere werken van Henk Helmantel in onze collectie, waarvan een deel op onze site afgebeeld staat.

Breng rust en stilte in uw huis met een authentiek schilderij van Henk Helmantel. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op met Westeneng Fine Art en bekijk de collectie op onze website.