Eugène Galien-Laloue

Eugène Galien-Laloue (1854-1941) was een bekende Franse schilder van stadsgezichten. Vooral zijn geliefde Parijs bracht hij tot leven met zijn kleurrijke stijl. In zijn werk legde hij de sfeer van Parijs feilloos vast. Bij Westeneng Fine Art bieden wij u met trots zijn kleurrijke stadsgezichten aan.

Ontmoetingen op de Place de la Madeleine


Ontmoetingen op de Place de la Madeleine

Place de la Madeleine


Place de la Madeleine

Le Grande Boulevard in Parijs


Le Grande Boulevard in Parijs

Place de la Madeleine à Paris


Place de la Madeleine à Paris

Het leven van Eugène Galien-Laloue

Eugène Galien-Laloue werd geboren in 1854 in Parijs. Net zoals zijn vader werd hij kunstschilder. In 1874 nam hij een baan als tekenaar voor de Franse Spoorwegen. Hierdoor leerde hij het Franse landschap goed kennen. Waar hij in de begintijd van zijn carrière voornamelijk landschappen en havengezichten schilderde, maakte hij uiteindelijk vooral naam met zijn impressionistische stadsgezichten van zijn geliefde stad Parijs. Hij overleed in 1941 in Chérence. 

Parijse stadsgezichten

Galien-Laloue schilderde in de tijd waarin Parijs gevuld was met rijtuigen, trams en automobielen. Door zijn werken komt het Parijse leven uit die tijd tot uitdrukking. U ziet de gebouwen, de mensen, de drukte. Eugène besteedde dan ook veel aandacht aan sfeer. Hij schilderde in gouache, wat een sprankelend effect geeft en goed past bij het stadsleven van die tijd. 

Hij legde het Parijs van begin 20e eeuw in een kleurrijke, impressionistische stijl vast. Galien-Laloue werd geroemd om zijn weergaven van luchten. Hij schilderde Parijs in verschillende weersomstandigheden en in verschillende seizoenen, op verschillende momenten van de dag. Hij schilderde echter niet vaak blauwe luchten. In zijn oeuvre kunt u onder andere Parijs in winterse taferelen bewonderen, maar ook de stad op een warme, kleurrijke zomerdag aanschouwen. 

Galien-Laloue bij Westeneng Fine Art

Bent u geïnteresseerd in het werk van Eugène Galien-Laloue? In onze collectie vindt u meerdere werken van Galien-Laloue. Of u nu een verzamelaar bent van impressionistische kunst of gewoon op zoek bent naar een uniek kunstwerk voor aan uw muur, bij Westeneng Fine Art bent u aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op of kom op afspraak bij ons langs.