Olav Cleofas van Overbeek

Olav Cleofas van Overbeek is een meester van het stilleven. Zijn werken worden gekenmerkt door een bijzondere lichtinval en een vaak terugkerende spiegeling. In veel van zijn werken is reflectie de bindende factor. Bij Westeneng Fine Art zijn we bijzonder trots dat we de kunst van Olav Cleofas van Overbeek aan u mogen aanbieden. 

Klaptafel met bessentakje


Klaptafel met bessentakje

Tafel met schilderspullen en eieren


Tafel met schilderspullen en eieren

Groene tafel


Groene tafel

Bruine beker met citroen


Bruine beker met citroen

Beker, ei en melkfles


Beker, ei en melkfles

Blauwe doos met zwarte kom


Blauwe doos met zwarte kom

Appels met groene fles


Appels met groene fles

Witte kom, blauwe en grijze bus


Witte kom, blauwe en grijze bus

Stilleven in pastelkleuren


Stilleven in pastelkleuren

Stilleven met tomaten


Stilleven met tomaten

Kan met paars glas


Kan met paars glas

Witte kom


Witte kom

Het leven van Olav Cleofas van Overbeek

Olav Cleofas van Overbeek is geboren in Amersfoort in het jaar 1946. Van 1963 tot 1967 volgde hij een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na zijn opleiding heeft hij zich ontwikkeld tot een hoogstaande kunstenaar. Hij werd al jong bekend door in de jaren ‘70 diverse onderscheidingen te ontvangen voor zijn prachtige werk. Dit betekende meteen ook de start van de vele solotentoonstellingen, tot op de dag van vandaag. Al die jaren bleef Van Overbeek trouw aan het stilleven, vaak bestaand uit een schaal, kom of vaas. 

Meesterlijke techniek

Door het gebruik van verschillende witte kleurnuances en de bijzondere reflecties, overvalt u een gevoel van stilte. Deze krijgt extra accent door het beperkte aantal voorwerpen die Van Overbeek op het doek aanbrengt. De schaduwwerking van het een naar het ander heeft ook een belangrijke rol in zijn werk. 

De realistische stillevens van Van Overbeek

In de stillevens van Van Overbeek ziet u het belang van compositie, vorm, licht en kleur. Waar veel kunstenaars dikwijls dezelfde stijl aanhouden, heeft Van Overbeek zijn stillevens vanaf de jaren ‘80 een kleurrijke stijl aangemeten. Waar de stillevens eerst rustig en ingetogen waren, zijn ze vanaf de jaren ‘80 modern en kleurrijk geworden. 

De grijs-wit tint is nog wel te zien in zijn nieuwere stillevens. Deze tint wordt nu juist gecombineerd met hele felle kleuren. Door het sterke kleurgebruik spatten de kleuren van het doek af. 

Van Overbeek bij Westeneng Fine Art

Bent u geïnteresseerd in werk van Olav Cleofas van Overbeek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben meerdere werken in onze collectie, waarvan een deel op onze site afgebeeld staat. Ook bent u van harte welkom op maandag t/m zaterdag en kunt u een afspraak maken om ons te bezoeken. Persoonlijke aandacht, service en vertrouwen zijn de kenmerken van onze kunsthandel. We nodigen u van harte uit om dit te ervaren.